18:30

Frövi IK

Referat: Östansjö IF - Frövi IK

Starkt Frövi tar 3p på Bäcksjövallen
Matchen börjar direkt med farligheter då Ili sätter fart och kommer i ett bra läge och tacklas tufft men ingen signal från domaren. I tredje minuten kommer en kalldusch då hemmalaget kastar ett snabbt inkast som medför att en anfallare kommer in i straffområdet och i duell med utrusande Ludde och mittback i hasorna lyckas man sätta bollen i mål och hemmalaget leder med 1-0. FIK trycker på direkt efter målet och skapar tre hörnor inom två minuter där Johannes G hade en fin nick men målvakt räddade. I minut 7 lyfter vi upp en boll mot Johannes H som tar ned bollen på bröstet och klackar sedan bollen till Runa som trycker iväg ett skott som letar sig in i nätet och FIK har kvitterat, 1-1. Några minuter efter kvitteringen kommer Runa med fart in i straffområdet men back lyckas tåa bollen till hörna. Ili slår hörnan som letar sig mot mål men bollen går i ribban - nära. I minut 14 tror vi att vi får en straff då Johannes G fälls inne i straffområdet men domaren väljer att fria. I minut 16 kommer Johannes H i ett bra skott läge men en back lyckas täcka skottet. Frövi fortsätter att skapa och trycker på och i minut 18 är vi nära att måla men Johannes G´s skott går över. Östansjö spelade en 4-4-2 uppställning och låg lågt och hade en strategi att kontra och det gjorde man i minut 20 men FIK var med av avstyrde anfallet. Östansjö skapar ett bra läge i minut 23 men skottet (ett lyft) går över från nära håll. Minutren senare tacklas Runa och Frövi får frispark. Ili ställer sig vid bollen, tar sats, och pangar iväg bollen som letar sig in i målvaktens vänstra kryss, 1-2 härligt ledning! I minut 30 kommer Östansjö i ett bra skottläge och skottet kommer men Ludde i FIK:s mål gör en bra räddning och Östansjö får en hörna som blir resultatlös. I minut 30 gör FIK en snabb omställning där Stoffe, Runa och Kevin spelar en fin fotboll men inspelet lyckas sedan Östansjö rensa bort. Erik kommer med fart på vänsterkanten och fälls fullt och frispark till Frövi. Ili tar frisparken och trycker till men målvakt räddar. Minuten senare kommer Erik loss på kanten och spelar in bollen i boxen men Östansjö lyckas få bort bollen i duell med flera Frövispelare. I minut 37 rullar FIK en fin fotboll där anfallet avslutas med skott från Runa men boll precis utanför stolpen. Wille kapas fult i minut 39 och får frispark men det gulakortet kom aldrig vilket det borde ha gjort. Östansjö får en frispark mitt på plan i slutet av första som lyfts in i boxen. I andra våg får man till en halvchans som Ludde enkelt plockar ned.
1-2 efter 45 min
I andra halvleks fjärde minut får vi ett fint läge men Oscar J:s lyft till Kevn når ej fram. Två minuter senare kommer Johannes G på högerkanten och spelar in bollen i boxen som medför att, i andra våg, får Kevin ett bra läge att näta men boll i målgaveln. I spelminut 52 hamnar bollen hos Runa efter att Johannes H varit uppe i en nickduell med målvakt och back, och Runa gör inget misstag utan lyfter bollen i mål och FIK leder med 1-3. Kevin fälls i minut 54 och frisparken slås av Ili men målvakt räddar ett skott från ett bra läge. I minut 57 nätar Runa efter en styrning på pass/skott från Ili men domaren blåser sedan för offside som ingen i det blåvita-laget förstod. FIK fortsätter att pressa på men får inte till det sista och vid något tillfälle får hemmalaget till en kontring men backlinje och Ludde är med och ser till att hemmalaget inte kommer i några riktigt farliga lägen. När vi har spelat 20 minuter av andra får vi en frispark på offensiv planhalva. Ili lyfter frisparken mot Johannes G som gör en nick av hög klass och bollen går som en raket in i mål och ställningen är 1-4 till Frövi. Några minuter efter målet får hemmalaget en frispark i ett bra skottläge men frisparken slås en bit från mål. Östansjö får till ett anfall i minut 73 men inlyft i boxen plockas ned av Ludde. FIK rullar upp ett bra anfall i minut 74 som avslutas med ett skott från Kevin men boll över ribban. Stoffe och Oscar H rullar upp ett anfall efter vägspel i minut 75 som medför att vi får med oss en hörna. Hörnan slås och FIK trycker på men tillslut lyckas hemmalaget rensa bort bollen. VI fortsätter att skapa och i minut 77 kommer vi bra på ena kanten men hemmalaget lyckas rensa ytterligare en gång. I minut 81 får hemmalaget till en omställning som avslutas med skott långt ut som Ludde plockar ned enkelt. I minut 82 får Anton med sig en hörna som slås av Jonas. Vi trycker på efter hörnan och är nära men boll letar sig inte in. Minuten senare rullar Oscar H, Runa och David en fin fotboll som avslutas med skott från David men inget mål. Anton kommer med fart på högerkanten efter fint pass från Eliot men inspelet täcks framför FIK:are i bra positioner. Med tre minuter kvar av matchen får Östansjö en frispark på offensiv planhalva. En hemmaspelare är sugen och trycker iväg ett skott men boll högt över. FIK skapar den sista chansen men det blir inga fler mål utan slutresultatet blr 1-4 till ett starkt Frövi som gjorde en bra laginsats med en härlig lagmoral.